Cea mai delicioasă tartă cu piersici
În doar o jumătate de oră, poţi savura această tartă delicioasă cu piersici!
Ingrediente
2 pliculeţe gelatină
150 g biscuiţi digestivi
100 g unt
100 g ciocolată albă
150 mlapă
30 g zahăr
500 g brânză mascarpone
300 g iaurt
4-5 piersici,feliate
Preparare
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Sfărâmi biscuiţii digestivi sau îi treci prin maşina de tocat,topeşti untul la foc mic şi îl amesteci cu biscuiţii până capătă consistenţa unui aluat. Aşezi această compoziţie într-o formă de tort cu pereţii detaşabili şi o laşi la frigider.
Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi,la foc mic,apoi o dai deoparte. Între timp,combini gelatina cu apa şi zahărul într-un vas,încălzeşti la foc mic şi amesteci până se dizolvă complet gelatina şi o torni peste ciocolata albă. Adaugi brânza mascarpone peste iaurt,pui combinaţia de gelatină şi ciocolată albă şi amesteci totul până la omogenizare.
Torni crema albă în forma rotundă de tort,o nivelezi şi o dai la frigider aproximativ 3 ore. Decorezi cu felii subţiri de piersici,după preferinţă.