Cea mai delicioasă tartă cu zmeură

Nu poţi să dai greş cu această tartă, din care nu lipsesc fructele proaspete!
1 tartă/ Preparare 70’/ Dificultate medie
Ingrediente
Pentru aluat
240 g făină
140 g unt
2 gălbenuşuri
3 linguri zahăr
2-3 linguri apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutură
400 g brânză dulce
2 ouă
1 lingură făină
100 g zahăr
3 linguri smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g zmeură
Pentru aluatul sfărâmicios
75 g făină
50 g unt
2 linguri zahăr
Pas 1
Amesteci untul rece cu făina,până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi zahărul,gălbenuşurile şi apa rece şi frămânţi până obţii un aluat maleabil. Îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Pas 2
Îl întinzi,îl aşezi în tavă,inclusiv pe margini,îl înţepi cu furculiţa şi pui deasupra folie din aluminiu sau hârtie de copt şi boabele de fasole. Dai blatul la cuptor până devine uşor auriu,îl scoţi şi îndepărtezi folia.
Pas 3
Mixezi ingredientele pentru umplutură până când se omogenizează şi capătă o consistenţă cremoasă. Întinzi brânza peste blat,o nivelezi şi aşezi din loc în loc zmeura.
Pas 4
Frămânţi ingredientele pe aluatul sfărâmicios până capătă consistenţa dorită. Îl presari peste zmeură şi dai tarta din nou la cuptor aproximativ 30 de minute. Decorezi după imaginaţie.
Sfat
Pentru ca aluatul de tartă să-ţi reuşească,procentul de unt-făină trebuie să fie de 2:1. Dacă se rupe în timp ce-l întinzi înseamnă că mai trebuie ţinut câteva minute la rece. Aluatul poate fi păstrat la congelator,învelit în folie,chiar şi o lună.
































