Cea mai simplă reţetă de varză murată

1 71713 original jpg jpeg

Din categoria conservelor pentru iarnă pe care le prepari în această perioadă nu poate lipsi varza murată. Noi ţi-am pregătit cea mai bună reţetă!

De ce ai nevoie pentru varză murată

2 verze

2 linguri sare grunjoasă

saramură,opţional

2 crenguţe de cimbru

2 crenguţe mărar

piper boabe

2 mere

Cum se prepară varza murată

Speli varza şi o tai fideluţă. Adaugi sare şi o freci,apoi o laşi 30-40 de minute,ca să-şi lase zeamă. Dacă nu e suficientă,completezi cu saramură,pe care o faci dintr-un litru de apă şi 1 lingură de sare grunjoasă. Pui în borcan mărarul,puţin cimbru şi câteva boabe de piper. Aşezi un strat de varză,presari felii de mere,apoi cimbru şi piper. Completezi cu restul de varză,mere şi cimbru. Torni,dacă este nevoie,din saramură şi pui borcanul într-un loc însorit,ca să poată fermenta varza. După câteva zile poţi să sigilezi borcanul.