Ceafă de porc la grătar

Nr 28 Dificultate medie / Preparare 2 h / 5 porţii
Ingrediente
5 felii de ceafă de porc sarepiper
Pentru marinată
1 ceapă tăiată julien
3-4 căţei de usturoi tocaţi
500 ml bere
1 linguriţă paprika
2 linguri ulei
1 ardei gras roşu tăiat mărunt
1 lingură de tarhon mărunţit
câteva fire de rozmarin verde tăiate mărunt
felii de mămăligă fripte
Freci feliile de carne cu sare, piper şi paprika, după gust. Amesteci uleiul, berea, ceapa, usturoiul, ardeiul şi ierburile aromatice şi le torni peste carne. Acoperi cu folie şi dai la frigider cel puţin o oră.
Încingi grătarul. Pui bucăţile de carne pe el şi le rumeneşti pe ambele părţi. Le dai deoparte şi le laşi acoperite 10 minute. Serveşti friptura cu felii de mămăligă.