Cecilia îţi recomandă: Prăjitura Bunica

1 75941 original jpg jpeg

O prăjitură care îţi va aminti de dulciurile bunicii, şi nu doar prin denumire. Folosind ingrediente simple, naturale, Prăjitura Bunica are acel gust al copilăriei pe care cu toţii vrem să ni-l reamintim din când în când.

Ai nevoie de

Pentru blat

6 ouă

300 g zahăr

6 linguri apă

2 linguri cacao

1 praf de copt

200 g făină

Pentru cremă

150 ml lapte

2 ouă

200 g zahăr

3 plicuri zahăr vanilat

250 g unt

Pentru glazură

150 g ciocolată

50 g unt

50 ml lapte

1 plic zahăr vanilat

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Freci gălbenuşurile cu zahărul, apa, praful de copt, apoi încorporezi albuşurile. La final, pui făina amestecată cu cacaua. Torni compoziţia în tava tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Pentru cremă, combini laptele, ouăle, zahărul şi zahărul vanilat, le pui pe foc şi amesteci până când se îngroaşă crema. O dai deoparte, o laşi la răcorit şi adaugi untul frecat spumă. Tai blatul în jumătate, pe lung, ungi prima foaie cu jumătate de cremă. Aşezi o doua foaie şi pui restul de cremă. Amesteci toate ingredientele pentru glazură, le pui pe foc până se omogenizează şi torni glazura peste prăjitură.

Cecilia Ciocoiu, Huşi

Sursa foto: pinterest