Chec cu fructe uscate
O reţetă diferită de chec, cea cu fructe uscate va fi apreciată la mesele festive din familie şi nu numai. Fructele uscate, migdalele din compoziţie şi glazura cu ciocolată fac din el un desert deosebit.
Ai nevoie de
150 g unt
700 g făină
1 plic praf de copt
4 ouă
300 ml lapte
250 g zahăr brun
200 g fructe uscate
Pentru glazură
100 g ciocolată
300 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri zeamă de lămâie
apă
Mod de preparare
1. Mixezi untul şi zahărul până capătă o consistenţă cremoasă,adaugi ouăle,apoi amestecul de făină şi praf de copt. La final,încorporezi laptele şi fructe uscate tocate.
2. Torni compoziţia în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi ţii checurile la cuptor până trec testul scobitorii.
3. Le laşi la răcorit şi le ungi cu ciocolata topită. Amesteci zahărul cu vanilia,sucul de lămâie şi apă cât să obţii o pastă.
4. Pui pasta de zahăr în poş şi glazurezi checurile.
Sursă foto:Profimedia