Chiftele de peşte

Dacă ai rămas în pană de idei pentru cină, reţeta aceasta de chiftele te poate ajuta, mai ales că nu-ţi trebuie mult timp pentru a o prepara. În aproximativ o oră ai gata 15 chiftele care vor dispărea văzând cu ochii.
Ai nevoie de
500 g file de peşte2 ouă1 ceapă uscată sau 3-4 fire ceapă verde2 căţei usturoi3 felii de franzelă50 ml lapte dulce½ legătură pătrunjel verde½ legătură mărar verde3-4 linguri pesmetsarepiperulei,pentru prăjit
Preparare
Dai fileurile de peşte prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi căţeii de usturoi. Amesteci tocătura cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine,cu ouăle bătute,verdeaţa tăiată mărunt,sare şi piper,după gust.
Din compoziţia obţinută modelezi chiftele,de mărimea şi forma dorite,le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante,pentru a îndepărta uleiul în exces. Serveşti cu ce fel de sos sau garnitură vrei.