Chiftele de pește, pentru o masa hrănitoare şi sănătoasă
Aceste chiftele de peşte sunt ideale pentru cei care mănâncă mai rar preparate din peşte. Îţi arătăm cum să le prepari cu uşurinţă!

Alături de garnitura preferată, piure de legume sau orez, aceste chiftele de peşte alcătuiesc o masă savuroasă şi hrănitoare. Peştele se numără printre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul tău. Include în meniurile tale somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul sau păstrăvul. Aceste exemple sunt surse excelente de acizi grași Omega-3, care pot să prevină riscul de boli de inimă, prin reducerea nivelurilor de grăsimi din sânge și combaterea inflamației. Este recomandat să consumi preparate care conţin pește de două ori pe săptămână.
Ingrediente pentru trei porţii
300 g pește file
1 ceapă mică
250 g cartofi albi
2 căței de usturoi
2 ouă
40 g făină
180 ml apă
sare
piper
1 frunză dafin
pătrunjel
ulei, pentru prăjit
Te-ar mai putea interesa: Pește cu fasole verde. Este gata în doar 30 de minute!
Mod de preparare
Speli peștele și-l pui într-o cratiță, împreună cu frunza de dafin și ceapa curățată. Torni apă cât să-l acoperi și-l fierbi până se pătrunde, apoi îl scoți. Pui în loc cartofii curățați, tăiați cubulețe, și-i fierbi până se înmoaie.
Pasezi cartofii, ceapa fiartă și adaugi peștele fărâmițat. Pui cățeii de usturoi pisați, pătrunjel tocat și condimentezi cu sare și piper, după gust.
Vezi şi: Sarmale cu pește, pentru zilele de post cu dezlegare la peşte
Combini apa cu făina, le pui pe foc și amesteci până făina s-a omogenizat și compoziția are o consistență cremoasă. Dai deoparte, lași două-trei minute la răcorit, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, și omogenizezi.
Pui restul ingredientelor peste această compoziție, amesteci și formezi chiftelele cu mâna umedă. Le rumenești în uleiul încins.
FOTO: Shutterstock