Pont pentru cină. Budincă de paste cu ton
O budincă aburindă, proaspăt scoasă din cuptor va aduna, cu siguranţă, întreaga familie în jurul mesei. Budinca de paste cu ton este nu numai săţioasă, ci şi reconfortantă. Trebuie să încerci această reţetă!

Orice reţetă cu paste este perfectă pentru zilele în care îţi doreşti să stai cât mai puţin în bucătărie, dar să te bucuri de un preparat savuros. Îţi arătăm cum să pregăteşti o budincă de paste îmbogăţită cu somon, sos Bechamel, brânză cedar. Budinca pe care ţi-o propunem conţine şi ton. Bogat în iod, vitamina B12, acizi graşi Omega-3, peştele n-ar trebui să-ţi lipsească din dietă, pentru că este necesar pentru funcţionarea optimă a sistemului nervos, asigură protecţie împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot determina cauza infarctului miocardic. Graţie proprietăţilor pe care le conţine, peştele este eficient pentru a reduce depresia şi anxietatea.
Ingrediente pentru patru porţii
400 g paste Penne Rigate
40 g unt
1 ceapă roșie
45 g făină
600 ml lapte
1 praf de sare
piper
300 g ton în suc propriu
150 g mazăre
200 g brânză cedar
Te-ar mai putea interesa: Budincă de vinete. Motive să găteşti mai des vinete
Mod de preparare
Fierbi separat mazărea şi pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Topești untul într-o cratiță, apoi sotezi ceapa tocată până devine sticloasă.
Adaugi făina, amesteci energic până compoziția începe să se îngroașe și torni treptat laptele, amestecând până se omogenizează și sosul începe să se îngroașe. Condimentezi cu sare și piper, după gust, apoi îl dai deoparte.
Vezi și: Cum să faci budincă de fasole verde
Încingi cuptorul la 200 °C și pui într-o tavă un sfert din sosul Bechamel. Sosul rămas îl amesteci cu pastele, mazărea și brânza rasă.
Pui tonul, scurs în prealabil, în tavă, într-un strat, apoi adaugi pastele și dai tava la cuptor 15 minute, până când budinca se rumenește ușor pe deasupra.
FOTO: Shutterstock