Chifteluţele de peşte, sănătoase, săţioase şi gustoase! Se topesc în gură

1 shutterstock 132534038 jpg jpeg

Reţeta următoare este musai de savurat cu zeamă de lămâie, alături de sosul preferat. Atât timp cât le serveşti calde, te vei bucura de aroma lor pătrunzătoare şi de gustul inconfundabil!

Ingrediente 

  • 200 g file cod 
  • 200 g file somon 
  • 2 cartofi fierţi în coajă 
  • 1 ceapă  
  • 1 legătură pătrunjel 
  • 2 ouă 
  • 1 lingură făină 
  • 200 g pesmet 
  • ulei, pentru prăjit 
  • sare 
  • piper 

Mod de preparare 

Spală fileurile de peşte, apoi pune-le la fiert în apă clocotită cu sare, 5-7 minute. Lasă-le la scurs, iar când s-au răcit îndepărtează pielea, înlătură eventualele oase şi sfărâmă peştele cu o furculiţă. 

Descojeşte cartofii, pasează-i şi pune-i într-un castron adânc. Adaugă peştele, ceapa mărunţită, pătrunjelul tocat, ouăle, făina, sare şi piper, după gust. Omogenizează amestecul, apoi dă-l la frigider 30 de minute. 

Cu mâinile umezite în apă, formează chiftele potrivite, aplatizează-le uşor, dă-le prin pesmet, apoi prăjeşte-le în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc. 

FOTO Shutterstock.com