Chowder de vară cu porumb şi legume
Să nu vă sperie denumirea. Chowder-ul nu e ceva SF. Este doar un fel de... supă. Foarte bogată, densă şi conţinând obligatoriu lapte sau smântână. Iar pentru zilele - încă - toride de afară, această variantă vegetală e perfectă, putând fi mâncată şi fierbinte, dar şi rece.
Pentru alte anotimpuri,nu vă sfiiţi să încercaţi şi variante de chowder cu bacon sau cu scoici. Încă din start,trebuie să vă spunem că numai şi numai dacă nu găsiţi porumb proaspăt să apelaţi la conservă. Asta pentru că un gust senzaţional îl vor da ştiuleţii puşi la fiert. Fără boabe. Asta pentru că vom separa boabele,cu un cuţit,de ştiulete.
După ce am făcut această operaţiune,ne concentrăm şi pe celelalte ingrediente. Tăiem ceapa peştişori,cartofii-în felii rotunde,precum chipsurile,ridichea-în cubuleţe mici,iar tijele de apio le tocăm rondele. Lămâia va fi tăiată în sferturi,iar usuroiul-tocat.
Ingrediente necesare:
3 căţei de usturoi3 mâini de frunze de spanac2 ştiuleţi de porumb (sau o conservă de boabe)2 tije de apio (tulpini de ţelină)1 lămâie1 ceapă roşie6-7 cartofi (de preferat din cei pentru piure)5-6 ridichi1 legătură de tarhon2 linguri de unt ½ fulgi de ardei iute (de preferat de Alep)1 cană de lapte degresat sau o cutie de smântână lichidă,de gătit