Ciorbă cu ovăz şi ciuperci

1 67760 original jpg jpeg

Consumat sub formă de fulgi, ovăzul e apreciat de nutriţionişti pentru efectele benefice pe care le are asupra colesterolului, insulinei şi tranzitului intestinal. Mult timp, a fost folosit exclusiv pentru alimentaţia cailor – deşi se pare că scoţienii îl consumau în mod curent!

E o sursă excelentă de fibre insolubile,care au efect pozitiv asupra tranzitului intestinal şi care induc mai repede senzaţia de saţietate. Aşa că nu aveţi niciun motiv de a refuza o porţie din această ciorbă cu ovăz şi ciuperci.

Ciorbă cu ovăz şi ciuperci – Ingrediente (4-5 porţii)

1 ceapă mare

2 morcovi

1 rădăcină de pătrunjel

2 tije de ţelină

150 g ciuperci proaspete

40 g unt

50 g fulgi de ovăz

2 l supă de legume

sare

piper

frunze de ţelină pentru decor



Recente

Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg
Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 528917929 jpg
Rulada cu crema de vanilie si mandarine  Sursa foto shutterstock 2373229325 jpg
shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg