Ciorbă cu ovăz şi ciuperci
Consumat sub formă de fulgi, ovăzul e apreciat de nutriţionişti pentru efectele benefice pe care le are asupra colesterolului, insulinei şi tranzitului intestinal. Mult timp, a fost folosit exclusiv pentru alimentaţia cailor – deşi se pare că scoţienii îl consumau în mod curent!
E o sursă excelentă de fibre insolubile,care au efect pozitiv asupra tranzitului intestinal şi care induc mai repede senzaţia de saţietate. Aşa că nu aveţi niciun motiv de a refuza o porţie din această ciorbă cu ovăz şi ciuperci.
Ciorbă cu ovăz şi ciuperci – Ingrediente (4-5 porţii)
1 ceapă mare
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 tije de ţelină
150 g ciuperci proaspete
40 g unt
50 g fulgi de ovăz
2 l supă de legume
sare
piper
frunze de ţelină pentru decor