Ciorbă cu perişoare din orez
Dacă tradiţionala ciorbă de perişoare nu îţi place, atunci această reţetă de ciorbă cu perişoare din orez va fi cu siguranţă pe gustul tău.
Ai nevoie de
Pentru găluşte
500 g carne de curcan tocată
50 g orez cu bob rotund
150 ml apă
sare
piper
2 ouă
2 felii pâine
1 lingură pastă de tomate
Pentru ciorbă
2 cartofi
100 ml suc de roşii
1 ceapă
1 morcov
mărar
pătrunjel
sare
100 ml borş
Mod de preparare
Fierbi orezul în apă cu sare până când se înmoaie şi se umflă, apoi îl dai deoparte. Cureţi ceapa, morcovul şi cartofii. Tai cartofii cubuleţe, iar restul legumelor le toci. Pui la fiert ceapa şi morcovul în apă cu sare şi le laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi cartofii şi-i laşi să fiarbă 5 minute.
Amesteci carnea cu ouăle şi cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, pasta de tomate, sare şi piper, după gust. Împarţi compoziţia în patru bucăţi egale, pe care le întinzi cu sucitorul pe o bucată de hârtie de copt. Aşezi la mijloc orezul şi înfăşori carnea în jurul lui. Dau drumul găluştelor să fiarbă în ciorbă, adaugi sucul de roşii şi laşi 10 minute. Torni borşul crud fierbinte şi mai laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi adaugi verdeţurile tocate.
2 porţii
Preparare 1 h 30’
Dificultate medie
Sursa foto: olgasflavorfactory.com