Ciorbă aromată
Ai nevoie de: 4-5 cartofi, 1 ciolan afumat, 2 legături tarhon, 200 ml smântână, 2 gălbenuşuri, 1 ardei gras, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 1 păstârnac, 1 morcov, 50 ml oţet(opţional), 3 linguri ulei, sare, piper.
Cum se prepară
Tai ceapa julien şi morcovul rondele şi îi căleşti 2 minute în ulei.
Cureţi carnea de pe ciolan şi o tai cubuleţe,la fel şi ardeiul gras.
Adaugi carnea şi ardeiul în oala şi laşi la călit alte 3 minute. Apoi torni 2 litri de apă fiartă,în care pui şi ţelina,păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel,curăţate şi tăiate cubuleţe.
Laşi să fiarbă 20 de minute,apoi adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Baţi gălbenuşurile cu smântâna şi torni 2 polonice de zeamă,amesteci şi pui compoziţia în oală,în fir subţire,şi mai laşi până fierb cartofii. Cu 10 minute înainte de a opri focul,pui o legătură de tarhon spălat şi tocat,sarea şi piperul. Restul de tarhon,spălat şi mărunţit,îl presari pe deasupra,dupa ce opreşti focul. Poţi servi cu puţin oţet,după gust.
Pentru 8 porţii
Preparare:75 de minute
Dificultate mică