Ciorba de burtă care are un gust desăvârşit. Ingredintul secret din această reţetă

1 ciorba de burta reteta jpg jpeg

Ciorba de burtă este considerată de mulţi o adevărată delicatesă, astfel că puţine gospodine se încumetă să o prepare. Reţete sunt numeroase, însă aceasta aduce un plus de gust şi savoare ciorbei printr-un ingredient secret.

Ce trebuie să cumperi în plus pentru acest preparat? Pe lângă burta de vită, de preferat nefiartă, pentru a obţine gustul perfect, ia şi un picior de porc, pe cae să-l pui la fiert. Veţi mânca cel puţin două porţii la o masă, tu şi familia ta!

Citeşte şi: Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă, de post

Ingrediente pentru reţeta de ciobă de burtă:

● 1 kilogram de burtă de vită nefiartă,

● o bucată bună de carne de vita şi un os de vită,

● un picior de porc,

● un ardei mare roşu,

● 2 morcovi,

● o bucată de ţelină şi de păstrânac şi 2 tije de ţelină,

● câteva boabe de piper,

● 300 mililitri de iaurt gras,

● câţiva căţei de usturoi,

● o jumătate de ardei murat în oţet,

● 2 foi de dafin,

● 2-3 gălbenuşuri de ou,

● câteva fire de leuştean.

Citeşte şi: Ardei umpluţi, reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Mod de preparare reţeta de ciorbă de burtă:

Spălaţi bine burta şi carnea şi puneţi-le la fiert împreună cu legumele, adăugând de la început puţină sare, boabele de piper şi aproximativ 4 litri de apă. După ce carnea a fiert bine, strecuraţi supa obţinută şi puneţi-o din nou la fiert, adăugând burta tăiată feliuţe şi 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit câteva minute, adăugaţi usturoiul, care trebuie să fie pisat bine, până când obţineţi o pastă.

După ce puneţi usturoiul, mai lăsaţi un pic până dă din nou în clocot, iar apoi închideţi focul. Apoi, adăugaţi imediat  ardeiul din oţet tăiat fâşii subţiri şi o jumătate de morcov fiert dat pe răzătoarea mică.

Separat într-un bol bateţi iaurtul cu gălbenuşurile şi adaugaţi-le în ciorbă când aceasta s-a răcorit. Dregeţi preparatul cu sare, iar mai apoi puneţi 1-2 linguri de oţet în care au fost muraţi ardeii iuţi şi turnaţi peste 2 linguri de ulei în a fost călit câteva minute morcovul crud dat pe răzătoare. Acesta îi va da ciorbei de burtă o culoare nemaipomenită.

Ciorba de burtă se serveşte caldă cu o bucată de pâine şi cu ardei iute. La final mai puteţi adăuga şi puţin leuştean care a fost mărunţit în prealabil.

Sursă: reţete-gustoase.ro



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg