Ciorbă de cartofi

1 68451 original jpg jpeg

Nimic mai uşor decât să prepari o ciorbă de cartofi, vei spune, însă pe cât de simplă e reţeta, pe atât de hrănitoare şi gustoasă ciorba.

Ingrediente

2 cepe mici

2 ardei graşi

2 morcovi

2 litri apă

1 ţelină mică

1 cană mazăre

2 mâini fasole verde

5 cartofi

sare

piper

2 linguri ulei

tăiţei

500 ml borş

2 gălbenuşuri

pătrunjel

Preparare

Cureţi,speli şi tai în cuburi cartofii,cepele,ardeii,morcovii şi ţelina. Ceapa o căleşti împreună cu ardeii şi cu morcovii.

Acoperi legumele cu apă şi le laşi să fiarbă 10 minute. După aceea,pui mazărea,ţelina,cartofii şi fasolea. Potriveşti de sare şi piper.

Când sunt fierte legumele,adaugi tăiţeii şi mai laşi încă 10 minute pe foc.

Pui borşul,apoi torni cu grijă gălbenuşurile bătute şi amestecate cu un polonic de zeamă,mai ţii câteva minute,apoi stingi focul şi serveşti cu pătrunjel tocat.