Ciorbă de peşte

1 56755 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 1 peşte de 1 kg (de care vrei)/1 morcov/ 1 rădăcină pătrunjel/ 1 ceapă/ 1 tijă ţelină/ 1 cartof/ 2 linguriţe orez/ 500 ml borş/ 3 linguri ulei/ 1 legătură leuştean sau pătrunjel/ sare

Cum se prepară

Cureţi peştele de solzi,de intestine şi îl speli bine. Îl porţionezi în bucăţi potrivite ca mărime. Cureţi şi tai cartoful,morcovul,rădăcina de pătrunjel şi tija de ţelină.

Căleşti ceapa tocată în uleiul încins. Pui 3 litri de apă caldăşi fierbi legumele tăiate. Adaugi apoi orezul spălat şi laşi să fiarbă. Clocoteşti borşul separat,îl torni în oala şi potriveşti de sare.Dacă ciorba este prea deasă,mai poi adaugă apă caldă. Când clocoteşte,pui bucăţile de peşte şi mai ţii 5 minute. Iei oala de pe foc şi pui leuşteanul sau pătrunjelul.

6 porţii

Preparare 50’

Dificultate medie