Ciorbă de varză cu afumătură
Dacă nu mai ai nicio idee pentru meniul de prânz, încearcă o reţetă inedită de ciorbă, cu varză acră, cârnaţi afumaţi şi carne de porc.
Ingrediente
1 ceapă mare
2-3 linguri ulei
300 g carne porc
2 fire de cârnaţi afumaţi (350 g)
1 rădăcină de ţelină
1 morcov
½ varză murată
3 cartofi medii
foi de dafin
3-4 căţei usturoi
zeamă de varză
piper măcinat
pătrunjel
Preparare
1. Cureţi,toci şi căleşti ceapa. Peste ea pui carnea de porc şi puţină apă. O laşi la înăbuşit cu capacul pus,iar după ce aceasta s-a albit,adaugi cârnaţii tăiaţi rondele. După 5-10 minute,adaugi ţelina mărunţită,alături de morcovul tăiat julien,varza tocată fideluţă,cartofii cubuleţe,câteva foi de dafin şi piper măcinat. Acoperi cu apă şi laşi totul la foc mediu.
2. Când carnea şi varza sunt aproape fierte,pui cartofii,usturoiul şi zeamă de varză după gust. Redu focul la minim. La final,presari pătrunjel tocat şi serveşti cu pâine proaspătă.