Ciupercuţe în sos de smântână, cu usturoi şi cimbru
Dacă vrei să prepari un prânz copios fără carne, această reţetă este perfectă. Ciupercile cu smântână şi usturoi au un gust desăvârşit şi sunt foarte săţioase. Le-ai încercat?
Ingrediente:
- 200 g ciuperci champignon
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 1-2 crenguţe de cimbru
- 1 pahar de smântână pentru gătit
- sare, după gust
- piper negru (măcinat), după gust
- 70g caşcaval
Citeşte şi: Cuşma lui Goguţă. Cum se prepară cel mai delicios desert pe bază de clătite cu vişine
Mod de preparare:
Încălziti uşor smântână pentru gătit, apoi adăugaţi usturoiul tocat şi crenguţele de cimbru. Fierbeţi aproximativ 5 minute, amestecând în permanentă pentru a evita fierberea rapidă, notează secretele.com.
Spălaţi ciupercile şi uscaţi-le cu un prosop de hârtie. Puneţi-le în tavă, apoi puneţi sare, piper, adăugaţi bucăţile de unt şi turnaţi deasupra ulei de măsline, scrie bucatarianoastra.online.
Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă
Turnaţi ciupercile în sos şi coaceti-le la 180 de grade, aproximativ jumătate de ora. Scoateţi tavă, presăraţi căşcaval deasupra şi gătiţi încă 5 minute. Dacă nu doriţi căşcaval, puteţi să nu-l adăugaţi, oricum va fi gustos…
Serviţi la masă că fel principal sau că şi garnitură pentru friptură.
Poftă bună!