Clătite cu carne tocată şi legume
Nr 26 Dificultate medie / Preparare 1 h 15' / 4-6 PORŢII
Ai nevoie dePentru aluat 300 ml apă minerală
2 ouă
12 linguri făină
1 praf de sare unt, pentru prăjit
300 g carne de vită tocată
2 ardei graşi
2-3 roşii
1 dovlecel
1 ceapă
sare
piper
boia
1 lingură pastă de tomate
unt
frunze de ceapă verde tocate
2-3 roşii rondele
Amesteci ouăle cu 2-3 linguri de făină, adaugi sarea şi subţiezi compoziţia cu puţină apă minerală. Continui cu alte 2-3 linguri cu făină, subţiezi cu apă şi repeţi până termini toate ingredientele. Ungi o tigaie cu unt, iei cu polonicul din aluat şi faci clătitele pe ambele părţi.
Cureţi legumele şi le tai cubuleţe. Pui ceapa la călit în unt şi când s-a înmuiat, adaugi carnea tocata, asezonată cu sare, piper şi boia. O căleşti câteva minute, apoi adaugi roşiile şi pasta de roşii diluată în puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până se înmoaie bine şi scade zeama. Cu 10 minute înainte să iei de pe foc, adaugi ardeii şi dovleceii.
Pe o jumătate de clătita, pui cu lingura din amestecul cu carne şi legume, apoi o îndoi. Repeţi procedura cu celelalte. Decorezi cu fire de ceapă. Serveşti clătitele alături de rondele de roşii şi de salată verde.