Clătite cu dovlecei
O reţeta simplă pentru gustarea de seară alături de cei dragi: clătite cu dovlecei pentru bucuria gustului împreună!
Ingrediente:
2 ouă
o cană apă minerală
un dovlecel potrivit
2-3 linguri de ulei
mărar
pătrunjel
sare,piper
o cană făină
caşcaval ras (câte 2 linguri pentru fiecare clătită)
Cum se prepară:
Pentru început,se curăţă dovlecelul şi se rade,iar apoi se presară puţină sare peste el şi se lasă să îşi scurgă zeama.
Într-un bol,se amestecă ouăle cu un praf de sare şi unul de piper,peste care se adaugă apa minerală,uleiul şi făina.
Se mixează această compoziţie până se obţine un amestec cu un aspect omogen.
Peste amestecul obţinut se adaugă dovlecelul ras şi verdeaţa tocată mărunt.
Această compoziţie va stă la frigider pentru 20-25 de minute,timp în care se dă pe răzătoare caşcavalul.
Urmează să se pregătească clătitele. Cât timp acestea sunt calde,le vom umple cu caşcavalul ras şi le vom împături pentru a fi servite.