Clătite de cartofi cu garnitură de ciuperci

1 80747 original jpg jpeg

Descoperă cum se prepară clătitele de cartofi şi o garnitură gustoasă, de ciuperci!

Ai nevoie de

Pentru clătite

400 g cartofi raşi şi storşi bine

200 g mozzarella rasă

1 ou

2 linguri făină

100 g pesmet

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Pentru garnitură

500 g ciuperci, amestec

2 căţei de usturoi

2-3 fire usturoi verde

3-4 linguri ulei

sare

piper

Preparare

Amesteci cartofii cu mozzarella, cu oul, făina, cu ceapa tăiată mărunt, cu sare şi piper, după gust. Formezi clătitele cu mâna umedă şi le treci prin pesmet, apoi le rumeneşti în uleiul încins, pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Tai ciupercile şi le pui în tigaie împreună cu uleiul. Le ţii până când scade apa lăsată, apoi adaugi firele de usturoi tocate, căţeii de usturoi zdrobiţi şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mai ţii ciupercile pe foc 2-3 minute, apoi dai deoparte. Serveşti ciupercile împreună cu clătitele de cartofi.