Clătite de cartofi cu garnitură de ciuperci
Descoperă cum se prepară clătitele de cartofi şi o garnitură gustoasă, de ciuperci!
Ai nevoie de
Pentru clătite
400 g cartofi raşi şi storşi bine
200 g mozzarella rasă
1 ou
2 linguri făină
100 g pesmet
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Pentru garnitură
500 g ciuperci, amestec
2 căţei de usturoi
2-3 fire usturoi verde
3-4 linguri ulei
sare
piper
Preparare
Amesteci cartofii cu mozzarella, cu oul, făina, cu ceapa tăiată mărunt, cu sare şi piper, după gust. Formezi clătitele cu mâna umedă şi le treci prin pesmet, apoi le rumeneşti în uleiul încins, pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Tai ciupercile şi le pui în tigaie împreună cu uleiul. Le ţii până când scade apa lăsată, apoi adaugi firele de usturoi tocate, căţeii de usturoi zdrobiţi şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mai ţii ciupercile pe foc 2-3 minute, apoi dai deoparte. Serveşti ciupercile împreună cu clătitele de cartofi.