Clătite din dovlecei cu brânză
Ce ai nevoie: › 600 g dovlecei mici › 50 g miez de nucă › 200 g brânză de vaci proaspătă › 2 ouă › 100-120 g făină › 1 căţel de usturoi › 2 legături ceapă verde › sare › piper › 2 roşii › ulei pentru prăjit.
Cum se prepară:
Se spală dovleceii,se dau pe răzătoarea mare,se presară cu sare,se amestecă şi se lasă 10 minute.
Se storc bine de zeamă,se pun într-un castron şi se adaugă gălbenuşurile,miezul de nucă măcinat,100 g de brânză scursă bine,sare şi piper,după gust. Se pun usturoiul pisat,ceapa tocată mărunt (se opresc două fire),făina şi albuşul bătut spumă. Se omogenizează compoziţia.
Se toarnă puţin ulei într-o tigaie de teflon,se pun porţii mici din amestecul de dovlecei şi se prăjesc,la foc mic,pe ambele părţi,până devin aurii.
Se presară clătitele cu brânza rămasă şi se servesc cu bucăţi de roşii şi ceapă verde tocată.