Clătite marocane

Mă gândeam astăzi la ce călătorii mi-ar plăcea să fac în acest an şi mi-a reapărut în minte Marocul, un loc care m-a impresionat şi de care îmi este atât de dor. Dar pentru că abia a început anul şi vacanţa este atât de departe, m-am gândit să vă prezint reţeta unui desert din această ţară care mie îmi place foarte mult: clătite marocane.
O nebunie culinară. Te vei linge pe degete. Îţi promit. Sună tentant,nu-i aşa? Dar crezi că sunt prea dificil de făcut? Ai să fii surprins că nu-i deloc aşa. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert delicios,dar şi cum se prepară.
Ingrediente pentru clătite marocane:
– 6 ceşti cu apă călduţă,
– 2 ceşti cu făină,
– 2 ceşti cu griş,
– 1 lingură drojdie proaspătă,
– 1 linguriţă de sare,
– 1 plic de praf de copt,
– două ouă.
Pentru prăjit:
– 100 de ml de ulei.
Pentru servit:
– 100 de grame de unt,
– 150 de grame de miere.