Clătite marocane

1 66815 original jpg jpeg

Mă gândeam astăzi la ce călătorii mi-ar plăcea să fac în acest an şi mi-a reapărut în minte Marocul, un loc care m-a impresionat şi de care îmi este atât de dor. Dar pentru că abia a început anul şi vacanţa este atât de departe, m-am gândit să vă prezint reţeta unui desert din această ţară care mie îmi place foarte mult: clătite marocane.

O nebunie culinară. Te vei linge pe degete. Îţi promit. Sună tentant,nu-i aşa? Dar crezi că sunt prea dificil de făcut? Ai să fii surprins că nu-i deloc aşa. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert delicios,dar şi cum se prepară.

Ingrediente pentru clătite marocane:

– 6 ceşti cu apă călduţă,

– 2 ceşti cu făină,

– 2 ceşti cu griş,

– 1 lingură drojdie proaspătă,

– 1 linguriţă de sare,

– 1 plic de praf de copt,

– două ouă.

Pentru prăjit:    

– 100 de ml de ulei.

Pentru servit:

– 100 de grame de unt,

– 150 de grame de miere.