Clătite umplute

1 57608 original jpg jpeg

Dacă îţi plac clătitele, noi îţi propunem o reţetă cu totul specială de clătite, care se prepară foarte uşor.

Pentru aluat

 500 ml lapte 

100 ml apă minerală 

3 linguri ulei 

1 praf de sare 

2 ouă 

făină 

ulei pentru copt

Pentru umplutură

500 g mere tăiate cubuleţe 

1 linguriţă scorţişoară 

150 g zahăr 

50 g unt

Cum se prepară  

Pentru aluat, torni laptele şi apa minerală într-un bol, adaugi ouăle, bătute separat, şi amesteci cu un tel. Pui praful de sare şi uleiul şi amesteci energic. Adaugi făina în ploaie şi amesteci până obţii un aluat curgător. Coci clătitele pe o parte şi pe cealaltă şi le laşi deoparte, acoperite.

Topeşti untul într-o tigaie şi adaugi merele, scorţişoara, zahărul şi amesteci. Ţii pe foc până când merele se caramelizează.

Umpli clătitele şi le serveşti stropite cu sosul format.

Poţi face aluatul de clătite de post numai cu 500 ml de apă minerală, un praf de sare, arome, 3 linguri de ulei şi făină. Reţeta o avem de la măicuţa Heruvima, stareţa Mănăstirii Dragomirna.