Clătite umplute
Dacă îţi plac clătitele, noi îţi propunem o reţetă cu totul specială de clătite, care se prepară foarte uşor.
Pentru aluat
500 ml lapte
100 ml apă minerală
3 linguri ulei
1 praf de sare
2 ouă
făină
ulei pentru copt
Pentru umplutură
500 g mere tăiate cubuleţe
1 linguriţă scorţişoară
150 g zahăr
50 g unt
Cum se prepară
Pentru aluat, torni laptele şi apa minerală într-un bol, adaugi ouăle, bătute separat, şi amesteci cu un tel. Pui praful de sare şi uleiul şi amesteci energic. Adaugi făina în ploaie şi amesteci până obţii un aluat curgător. Coci clătitele pe o parte şi pe cealaltă şi le laşi deoparte, acoperite.
Topeşti untul într-o tigaie şi adaugi merele, scorţişoara, zahărul şi amesteci. Ţii pe foc până când merele se caramelizează.
Umpli clătitele şi le serveşti stropite cu sosul format.
Poţi face aluatul de clătite de post numai cu 500 ml de apă minerală, un praf de sare, arome, 3 linguri de ulei şi făină. Reţeta o avem de la măicuţa Heruvima, stareţa Mănăstirii Dragomirna.