Clătite umplute cu dulceaţă

1 71319 original jpg jpeg

Gata în doar 30 de minute, clătitele sunt o opţiune de desert delicios şi uşor.

Ingrediente necesare:

12 linguri cu făină

1 ou

un sfert linguriţă cu sare

500 ml lapte

1 cană cu apă rece sau sifon

răzătură de lămâie

3 linguri cu ulei

dulceaţă de fructe

1 cană cu smântână

Cum se prepară:

Cernem făina într-un castron mare,spargem peste făină 1 ou,adăugăm sarea,amestecăm cu lingura de lemn ca să se omogenizeze şi subţiem amestecul cu lapte dulce fiert,turna câte puţin. Când amestecul este omogen adăugăm apă rece sau sifon,răzătura de lămâie şi 1 lingura cu ulei. Lăsăm la rece pentru 60 min.

Folosim o tigaie de teflon,pe care o ungem cu ulei,turnăm un polonic din aluat şi lăsăm să se rumenească clătita pe o parte. Desprindem uşor marginile,cu lama lată a unui cuţit,întoarcem pe partea cealaltă pentru 1 minut,apoi trecem pe un platou întins.

Procedăm la fel cu cele 12 clătite. Umplem clătitele cu dulceaţă (sau gem),le rulăm sau le împăturim şi le servim ca desert,acoperite cu smântână.