Compot de dovleac
Pentru a prepara un delicios compot de dovleac, ai nevoie de 2 kg de dovleci bine copţi, 1 kg zahăr, 1 lămâie, vanilie sau scorţişoară pulbere, apă.
Cum se prepară compotul de dovleac
Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe,se spală,se taie cubuleţe,se aşază într-o oală mai mare în care clocoteşte 1 litru de apă.
Se acoperă cu capac,se lasă pe foc 5 minute ca să se pătrundă,apoi se pun bucăţelele de dovleac cu lingura în sticle.
Zeama de dovleac se fierbe cu zahărul până se leagă.
În sticlele cu dovleac se pun feliuţe de lămâie,puţină scorţişoară pulbere şi se umplu cu sirop.
Se leagă sticlele la gură cu celofan,se pun la fiert în vas mare cu apă,înfăşrate în ziare sau cârpe,se lasă să se răcească în vas,se pun în cămară a doua zi.
Citeşte mai multe reţete în cartea “ Salate şi conserve din legume şi fructe” de Maria Cristea Şoimu,din 18 septembrie,care se va găsi la toate punctele de difuzare împreună cu revista Click! pentru femei.
Credit foto:www.gradinamea.ro.