Corăbioare cu şuncă
Corăbioarele cu şuncă sunt un aperitiv minunat pentru copii. Mai ales pentru cei care nu prea vor să mănânce, aceste corăbioare atrag atenţia şi sunt foarte uşor de preparat.
Corăbioarele cu şuncă sunt foarte gustoase,iar părinţii îşi pot folosi imaginaţia cât mai mult.
Iată două reţete rapide pentru un mic dejun gustos. Corăbioarele cu şuncă sunt foarte bune şi gustoase. Încearcă-le şi tu.
Ce folosim pentru corăbioare cu şuncă?
– felii de şuncă
– ardei gras
– măsline
– brânză,de preferat feta pentru a se putea tăia cât mai frumos
Cum procedăm cu prepararea corăbioarelor cu şuncă?
Se taie ardeiul în patru,feliile de şuncă se taie în fâşii dreptunghiulare,iar brânza feta se taie cuburi mai mici. Cu ajutorul scobitorilor se formează vele din şuncă. Apoi,pe corăbioare se pun câte două cuburi de brânză şi o măslină.
O reţetă mai elaborată de corăbioare cu şuncă sunt cele care se fac din dovlecei. Iată şi reţeta.
Ingrediente pentru Corăbioare cu şuncă făcute din dovlecei:
– 2 dovlecei potriviţi
– 100 de grame de şuncă de Praga
– 1 litru supă de legume
– 2 fire de ceapă verde
– 100 de grame de brânză de capră
– 1 roşie
– 2 linguri de lapte
– jumătate de legătură de pătrunjel
– jumătate de legătură de mărar
– cimbru
– sare şi piper