Coroniţă umplută cu brânză şi nuci, reţetă pentru masa de Paşti

Dincolo de gustul divin, acest colac special este foarte potrivit şi pentru coşul cu merinde pe care îl iei la biserică pentru sfinţit.
Coroniţă de Paşte – Ingrediente
Pentru aluat
800 g făină
30 g drojdie proaspătă
150 g unt
3 ouă
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
250 ml lapte
250 g iaurt
1 praf de sare
1 gălbenuş,pentru uns
Pentru umplutura de brânză
300 g brânză de vaci,scursă bine
3 linguri zahăr pudră
2 linguri făină
2 linguri pesmet
2 gălbenuşuri
2 linguri smântână
esenţă de rom,după gust
100 ml lapte
Pentru umplutura de nuci
200 g nuci măcinate
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
2 linguriţe pesmet
Pentru umplutura de fructe
150 g caise uscate
zahăr pudră,pentru decor
































