Coroniţă umplută cu brânză şi nuci, reţetă pentru masa de Paşti

1 74068 original jpg jpeg

Dincolo de gustul divin, acest colac special este foarte potrivit şi pentru coşul cu merinde pe care îl iei la biserică pentru sfinţit.

Coroniţă de Paşte – Ingrediente

Pentru aluat

800 g făină

30 g drojdie proaspătă

150 g unt

3 ouă

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilinat

250 ml lapte

250 g iaurt

1 praf de sare

1 gălbenuş,pentru uns

Pentru umplutura de brânză

300 g brânză de vaci,scursă bine

3 linguri zahăr pudră

2 linguri făină

2 linguri pesmet

2 gălbenuşuri

2 linguri smântână

esenţă de rom,după gust

100 ml lapte

Pentru umplutura de nuci

200 g nuci măcinate

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilinat

2 linguriţe pesmet

Pentru umplutura de fructe

150 g caise uscate

zahăr pudră,pentru decor