Cotlet de miel cu ierburi aromatice

Cotlet de miel cu ierburi aromatice jpeg

Cotletele de miel sunt ideale pentru masa de Paşte, dar dacă le pregătiţi în crustă de ierburi aromatice vor satisface cele mai pretenţioase gusturi. Arată incredibil şi sunt delicioase. Iată cum pregăteşti cotlet de miel la cuptor cu ierburi aromatice.

 Iată cum pregăteşti cotlet de miel la cuptor cu ierburi aromatice.

Ingrediente

Lista este mai lungă decât la alte preparate, însă asta nu trebuie să vă sperie. Multe dintre produse le aveţi deja în casă: 

- 5 bucăţi cotlet de miel - 1 legătură de tarhon proaspăt - o legătură de pătrunjel proaspăt - o caciulie de usturoi - muştar  - 200 g unt - 500 ml ulei de măsline extravirgin - 600 g pesmet  - 200 g sare de mare - 50 g piper - 600 g spanac - 600 g sparanghel verde - 1kg cartofi noi - 3 crenguţe de rozmarin proaspăt - 2 cubuleţe knorr de vită - 400 ml vin roşu, sec - 100 ml oţet balsamic - gheaţă - 300 g parmezan ras - 8 buc. baby morcov - 100 g zahăr - 30 g pepperoncino - 200 g  unt - 1 l lapte 

Citeşte şi: Cum vopseşti ouă de Paşte cu orez. O tehnică ce garantează ouă cu model, direct

Mod de preparare

Cotletele de miel se trag la tigaie până se rumenesc, apoi se ung din belşug cu muştar.

Verdeaţa se toacă, se amestecă cu sare, piper şi pesmet, iar cu această crustă se presară cotletele şi se dau la cuptor până sunt pătrunse suficient la interior, încât să rămână roze.

În grăsimea rămasă de la cotlete se adaugă vinul roşu şi cubuleţele de knorr şi se lasă să se reducă, până la consistenţa unui sos.

Spanacul se opăreşte, se scurge şi se trage la tigaie în ulei aromaizat cu doi căţei de usturoi striviţi, adăugând şi pepperoncino.

Sparanghelul se blanşează, apoi se scoate în apă rece cu gheaţă, după care se trage în unt.

Citeşte şi: Decoraţiuni de Paşte. 10 idei din care să te inspiri

Baby morcovii se caramelizează în 100 g zahăr.

Cartofii se curăţă, se toacă în cuburi, se fierb în apă cu sare, apoi se dau la cuptor cu rozmarin şi unt.

Când toate preparatele sunt gata se aşază pe farfurii şi se decorează cu sosul.

Sursă: a1.ro / Foto: Mesagerul Culinar



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg