Cotlet de miel cu ierburi aromatice

Cotlet de miel cu ierburi aromatice jpeg

Cotletele de miel sunt ideale pentru masa de Paşte, dar dacă le pregătiţi în crustă de ierburi aromatice vor satisface cele mai pretenţioase gusturi. Arată incredibil şi sunt delicioase. Iată cum pregăteşti cotlet de miel la cuptor cu ierburi aromatice.

 Iată cum pregăteşti cotlet de miel la cuptor cu ierburi aromatice.

Ingrediente

Lista este mai lungă decât la alte preparate, însă asta nu trebuie să vă sperie. Multe dintre produse le aveţi deja în casă: 

- 5 bucăţi cotlet de miel - 1 legătură de tarhon proaspăt - o legătură de pătrunjel proaspăt - o caciulie de usturoi - muştar  - 200 g unt - 500 ml ulei de măsline extravirgin - 600 g pesmet  - 200 g sare de mare - 50 g piper - 600 g spanac - 600 g sparanghel verde - 1kg cartofi noi - 3 crenguţe de rozmarin proaspăt - 2 cubuleţe knorr de vită - 400 ml vin roşu, sec - 100 ml oţet balsamic - gheaţă - 300 g parmezan ras - 8 buc. baby morcov - 100 g zahăr - 30 g pepperoncino - 200 g  unt - 1 l lapte 

Citeşte şi: Cum vopseşti ouă de Paşte cu orez. O tehnică ce garantează ouă cu model, direct

Mod de preparare

Cotletele de miel se trag la tigaie până se rumenesc, apoi se ung din belşug cu muştar.

Verdeaţa se toacă, se amestecă cu sare, piper şi pesmet, iar cu această crustă se presară cotletele şi se dau la cuptor până sunt pătrunse suficient la interior, încât să rămână roze.

În grăsimea rămasă de la cotlete se adaugă vinul roşu şi cubuleţele de knorr şi se lasă să se reducă, până la consistenţa unui sos.

Spanacul se opăreşte, se scurge şi se trage la tigaie în ulei aromaizat cu doi căţei de usturoi striviţi, adăugând şi pepperoncino.

Sparanghelul se blanşează, apoi se scoate în apă rece cu gheaţă, după care se trage în unt.

Citeşte şi: Decoraţiuni de Paşte. 10 idei din care să te inspiri

Baby morcovii se caramelizează în 100 g zahăr.

Cartofii se curăţă, se toacă în cuburi, se fierb în apă cu sare, apoi se dau la cuptor cu rozmarin şi unt.

Când toate preparatele sunt gata se aşază pe farfurii şi se decorează cu sosul.

Sursă: a1.ro / Foto: Mesagerul Culinar



Recente

Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg
Organizeaza ti dulapul  Sursa foto shutterstock 2048753441 jpg
Piept de pui cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 1424425691 jpg