Cotlet de porc cu fasole verde, reţetă rapidă
Într-o oră şi jumătate ai gata 4 porţii de cotlet de porc cu fasole verde! Vezi pas cu pas cum se prepară această reţetă!
Ai nevoie de
Pentru friptură
1 kg cotlet de porc, fără os
sare grunjoasă
piper
3 căţei de usturoi
rozmarin
Pentru garnitură
1 kg fasole verde
1 ceapă
2 fire ceapă verde
2 roşii
3-4 linguri ulei
5 căţei de usturoi
sare
piper
Preparare
Freci cotletul cu sare, piper, cu usturoi tocat şi cu rozmarin. Îl aşezi într-o tavă unsă, cu grăsimea în jos, torni puţină apă, şi acoperi cu hârtie de copt. Ţii la cuptor până când se pătrunde carnea, dai hârtia deoparte şi o mai laşi să se rumenească.
Speli fasolea verde, îi rupi capetele şi o opăreşti în apă clocotită cu sare, apoi o scoţi şi o laşi la scurs.
Separat, încingi uleiul într-o tigaie, căleşti ceapa tocată până când devine sticloasă. Adaugi fasolea, ceapa verde tăiată, căţeii de usturoi, sare şi piper, după gust. Acoperi şi laşi pe foc până când se înmoaie fasolea. O serveşti alături de friptura de porc şi roşii feliate.