Cotlete cu garnitură de ciuperci
Ai nevoie de / 3 cotlete de porc fărăr os / 500 g ciuperci / 1 ceapă / 1 ardei gras / 2 linguri bulion / 3-4 căţei de usturoi / sare / piper / ulei / 20 ml vin alb / 50 ml apă fiartă / pătrunjel verde tocat
Cum se prepară
Speli carnea,o dai cu sare şi piper şi o prăjeşti rapid,în puţin ulei,pe o parte şi pe cealaltă. Ai grijă să n-o înţepi ca să nu iasă sucul din ea. O aşezi într-o tavă,torni apa şi vinul şi o dai la cuptorul încins,acoperită cu o foaie de copt. O ţii aşa aproximativ 40 de minute. Scoţi foaia de copt şi o laşi să se rumenească. O stropeşi din când în când cu sosul din tavă. Când este gata,opreşti focul.
Separat,speli legumele,apoi le tai astfel:ceapa julien,ciupercile pe lung,iar ardeii cubuleţe. Încingi ulei şi căleşti ceapa,apoi adaugi ardeiul gras. Laşi să devină sticloase şi pui ciupercile. Le ţii până scade zeama,adaugi bulionul şi asezonezi cu sare şi piper. Le dai în câteva clocote să se combine aromele şi pui usturoiul zdrobit. Amesteci,opreşti focul şi presari verdeaţa tocată.
Serveşti cotletele cu garnitură de ciuperci,ornată,dacă vrei,cu o crenguţă de pătrunjel.