Cotlet de porc la cuptor cu glazură de muştar şi lămâie şi legume coapte

1 85043 original jpg jpeg

Apetisante şi îmbietoare, cotletele de porc te vor cuceri de la prima degustare. Servite cu legume la cuptor şi un sos deosebit, vor satisface chiar şi cele mai pretenţioase gusturi. Pregăteşte cotlet de porc la cuptor cu glazură de muştar şi lămâie şi legume coapte chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. 

Reţetă de cotlet de porc la cuptor cu glazură de muştar şi lămâie şi legume coapte : 

Ingrediente

- Un sfert de cană de muştar Dijon 

- Un sfert de cană de muştar din cereale integrale

- Coajă răzuită de la o lămâie

- O lingură de cimbru tocat

- O lingură de unt nesărat, la temperatura camerei

- Un cotlet de porc de 1-1.5 kilograme, fără grăsime

- Sare şi piper

- 450 de grame de morcovi baby, decojiţi

- 16 cepe roşii mari, decojite

- Jumătate de cană de vin alb

- 12 căţei de usturoi, cu coajă

- Un sfert de linguriţă de piper roşu

- O cană şi jumătate de supă de pui

- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

- O lingură de oţet din vin roşu

Citeşte şi: Seară de neuitat în doi. Cum organizezi o cină romantică

Mod de preparare

Într-un castron mic, amestecă muştarul Dijon cu cel din cereale integrale, coaja de lămâie, cimbrul şi untul. Lasă deoparte 2 linguri de amestec. Asezonează porcul cu sare şi piper şi unge carnea cu amestecul de muştar. Lasă carnea să stea la temperatura camerei pentru 2 ore sau la frigider peste noapte. 

Încălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-o oală medie pune la fiert apă cu sare şi lasă morcovii în ea timp de 2 minute. Scoate morcovii şi adaugă cepele. Lasă-le timp de 4 minute şi apoi taie-le în jumătate şi răstoarnă-le peste morcovi. Adaugă vinul, usturoiul, piperul roşu, un sfert de cană de supă de pui şi o lingură de ulei de măsline peste legume şi amestecă bine. Transferă legumele la marginea tăvii pentru cuptor, cât să laşi destul loc pentru carnea de porc. 

Într-o tigaie încălzeşte restul uleiului de măsline. Apoi adaugă cotletul de porc şi găteşte-l la foc mediu pe ambele părţi, până carnea se face maronie, cam 6 minute în total. Aşază porcul lângă legume şi bagă tava la cuptor pentru 45 de minute. După acest timp, adaugă supa de pui şi mai lasă tava pentru încă 20 de minute la cuptor. Dacă vrei să fie mai făcută carnea, las-o o jumătate de oră. 

Transferă carnea pe un tocător. Legumele le mai poţi lăsa la cuptor pentru încă 15 minute, la foc mic. Apoi transferă-le într-un bol şi păstrează-le calde. Pune tava în care au fost legumele şi carnea pe foc mare, adaugă restul de supă şi răzuieşte resturile. Adaugă oţetul şi lasă-l până dă în fiert. După ce iei tava de pe foc, adaugă cele 2 linguri de muştar păstrate şi asezonează cu sare şi piper. Feliază porcul şi serveşte cu legumele şi sosul.

Sursă: totuldespremame.ro



Recente

shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg