Cotlet de porc la cuptor cu glazură de muştar şi lămâie şi legume coapte

1 85043 original jpg jpeg

Apetisante şi îmbietoare, cotletele de porc te vor cuceri de la prima degustare. Servite cu legume la cuptor şi un sos deosebit, vor satisface chiar şi cele mai pretenţioase gusturi. Pregăteşte cotlet de porc la cuptor cu glazură de muştar şi lămâie şi legume coapte chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. 

Reţetă de cotlet de porc la cuptor cu glazură de muştar şi lămâie şi legume coapte : 

Ingrediente

- Un sfert de cană de muştar Dijon 

- Un sfert de cană de muştar din cereale integrale

- Coajă răzuită de la o lămâie

- O lingură de cimbru tocat

- O lingură de unt nesărat, la temperatura camerei

- Un cotlet de porc de 1-1.5 kilograme, fără grăsime

- Sare şi piper

- 450 de grame de morcovi baby, decojiţi

- 16 cepe roşii mari, decojite

- Jumătate de cană de vin alb

- 12 căţei de usturoi, cu coajă

- Un sfert de linguriţă de piper roşu

- O cană şi jumătate de supă de pui

- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

- O lingură de oţet din vin roşu

Citeşte şi: Seară de neuitat în doi. Cum organizezi o cină romantică

Mod de preparare

Într-un castron mic, amestecă muştarul Dijon cu cel din cereale integrale, coaja de lămâie, cimbrul şi untul. Lasă deoparte 2 linguri de amestec. Asezonează porcul cu sare şi piper şi unge carnea cu amestecul de muştar. Lasă carnea să stea la temperatura camerei pentru 2 ore sau la frigider peste noapte. 

Încălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-o oală medie pune la fiert apă cu sare şi lasă morcovii în ea timp de 2 minute. Scoate morcovii şi adaugă cepele. Lasă-le timp de 4 minute şi apoi taie-le în jumătate şi răstoarnă-le peste morcovi. Adaugă vinul, usturoiul, piperul roşu, un sfert de cană de supă de pui şi o lingură de ulei de măsline peste legume şi amestecă bine. Transferă legumele la marginea tăvii pentru cuptor, cât să laşi destul loc pentru carnea de porc. 

Într-o tigaie încălzeşte restul uleiului de măsline. Apoi adaugă cotletul de porc şi găteşte-l la foc mediu pe ambele părţi, până carnea se face maronie, cam 6 minute în total. Aşază porcul lângă legume şi bagă tava la cuptor pentru 45 de minute. După acest timp, adaugă supa de pui şi mai lasă tava pentru încă 20 de minute la cuptor. Dacă vrei să fie mai făcută carnea, las-o o jumătate de oră. 

Transferă carnea pe un tocător. Legumele le mai poţi lăsa la cuptor pentru încă 15 minute, la foc mic. Apoi transferă-le într-un bol şi păstrează-le calde. Pune tava în care au fost legumele şi carnea pe foc mare, adaugă restul de supă şi răzuieşte resturile. Adaugă oţetul şi lasă-l până dă în fiert. După ce iei tava de pe foc, adaugă cele 2 linguri de muştar păstrate şi asezonează cu sare şi piper. Feliază porcul şi serveşte cu legumele şi sosul.

Sursă: totuldespremame.ro



Recente

Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg