Cozonac floare cu Fineti (P)

1 62203 original jpg jpeg

Nu există masă de Paşte fără el şi nici gospodină care să nu participe, în mintea ei, la un concurs imaginar de fiecare dată când îl face – da, este vorba despre celebrul cozonac.

Noi vă propunem astăzi o reţetă care vă va aduce,cu siguranţă,premiul pentru cel mai frumos şi cel mai gustos cozonac de Paşte – cozonac cu Fineti. Arată foarte bine şi este plin de cremă Fineti delicioasă,cu gust intens de alune de pădure.

·         Ingrediente:

500g făină,250 ml lapte,250g zahăr,2 gălbenuşuri (de la 2 ouă mari) şi 1 ou întreg mare,25g drojdie proaspată,75g unt la temperatura camerei sau ulei,400g Fineti (o cutie),un praf de sare,răzătura de la o portocală şi o lămâie,esenţă vanilie şi rom.

75e9962cdae141496bd69896c59cc81a jpg jpeg

·         Preparare:

Se pune la fiert laptele cu o parte din zahăr – aproximativ 100g. Când este cald şi zahărul topit aproape tot,se adaugă peste,drojdie. Se pune faina şi se face maiaua. Aceasta se pune la fermentat.

Gălbenuşurile şi oul întreg se spumează cu restul de zahăr. Într-un castron se pune restul de făină şi peste ea se adaugă sarea,spuma de ouă,restul de lapte calduţ cu zahărul complet topit,esenţele,răzătura şi maiaua crescută.

Se framanta pana devine un aluat omogen si se mai adauga faina daca pare prea moale. Apoi se adauga treptat untul topit usor si se framanta dupa fiecare adaugare.

Se continua frământarea până când compoziţia este bine închegată şi se dezlipeşte de pe mână. La final coca se aruncă de cateva ori în sus şi se lasă să cadă în castron (se bat cozonacii) de câteva ori şi se pun la crescut.

Coca se împarte în 4 parţi egale. Din fiecare parte se modelează un cerc şi se taie cu o forma de 24-26 cm pe contur. Într-o tavă de cuptor acoperită cu hartie de copt se pune un cerc de cocă,apoi Fineti,înca un cerc,apoi iar Fineti, până la terminarea foilor de cozonac.

În mijloc se pune un pahar cu gura în jos. Pornind de la gura paharului coca se taie în 16 felii egale (ca şi cum am taiă un tort mare de nuntă cu cerc în mijloc). Apoi feliile se apucă de bază şi se întorc două câte două,de două ori,cu varful spre exterior. După ce s-au întors toate feliile,ele se lipesc la capăt,tot două câte două.

38b1aa284b91c9a603bf3ef4b720b2c1 jpg jpeg

Floarea astfel obţinută se mai pune la crescut.

La final se dă cu ou bătut deasupra şi se pune la copt,la 175 grade,timp de aprox. 30 minute sau până trece testul scobitorii.



Recente

Haine intrate la apă Cum să le refaci  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei lucrezia carnelos kn6QrWtnAtY unsplash jpg
Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg