Cozonac împletit pentru masa de Paşte. Cum îl prepari

Cozonacul este una dintre probele de foc ale gospodinelor. Nu va mai fi aşa dacă urmezi reţeta noastră de cozonac împletit.
De ce ai nevoie pentru cozonac
-60 g unt
-¾ pahar lapte cald
-3 ouă
-140 g zahăr tos
-3 ½ pahare făină
-1 praf sare
-1 linguriţă drojdie uscată
-coaja rasă de la 1 portocală
-100 g stafide
-1 ou,pentru uns
Cum se prepară cozonacul
Topeşti untul,îl laşi să se răcească puţin,apoi îl amesteci cu laptele cald. Adaugi ouăle bătute şi zahărul tos. La final,pui făina cernută,sarea,drojdia uscată şi coaja rasă de portocală.
Frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi deoparte 30 de minute,apoi adaugi stafidele şi frămânţi din nou şi îl mai ţii acoperit,la loc cald,o oră şi jumătate,până îşi dublează volumul. Împarţi aluatul în 3 şi din fiecare bucată formezi şnururi pe care le împleteşti.
Aşezi cozonacul într-o tavă cu hârtie de copt. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră şi jumătate. Îl ungi cu oul bătut şi-l dai la cuptorul preîncălzit 30-35 de minute.