Cozonac trunchi de con - O rețetă pe care trebuie s-o încerci!

Rama pentru Copt și Prăjituri prezintă o rețetă-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sărbători.

image

Cozonac trunchi de con  

Timp de pregătire: 45 minute

Ingrediente

Pentru aluat:

·         300 gr margarină Rama pentru Copt și Prăjituri

·         300 gr de zahăr tos

·         2 plicuri de zahăr vanilat

·         5 ouă

·         1 linguriţă de praf de copt

·         300 gr de făină fină

·         200 gr mix de fructe uscate, nucă și ciocolată

Pentru decor:

·         100 gr de ciocolată de menaj

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius (dacă este electric) sau la 200 grade Celsius (dacă e unul obișnuit).

Se amestecă margarina Rama pentru Copt și Prăjituri moale (la temperatura camerei) cu două treimi din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat până se face spumă. Apoi, se incorporează gălbenușurile de ou, unul câte unul, pe rând.

Se pune deoparte o lingură de făină pe care o vom folosi mai târziu. Restul de făină se amestecă separat cu praful de copt şi se adaugă la compoziția anterioară, în ploaie.

Albușul de ou se bate până la obținerea unei spume tari; spre final se adaugă şi restul de zahăr, și se înglobează treptat în compoziția anterioară.

Fructele uscate, miezul de nucă şi ciocolata tăiată în cubulețe mici se amestecă cu făina pusă deoparte (în acest fel nu se scufundă la coacere în partea inferioară a aluatului), după care se amestecă în aluatul de cozonac.

Forma specială de cozonac se unge cu margarina Rama pentru Copt și Prăjituri şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziția în ea, după care se pune în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră, la 180 grade Celsius (dacă este electric) sau la 200 grade Celsius (dacă este unul obișnuit).

Se verifică cu testul scobitorii – se introduce o scobitoare în compoziție, iar dacă e copt cozonacul, scobitoarea trebuie să iasă curată, iar tava poate fi scoasă din cuptor.

Când se răcește, prăjitura este stropită cu ciocolată topită și se decorează după gust.



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg