Cremă de vanilie

1 66260 original jpg jpeg

Uşor de preparat pentru a servi ca umplutură la o prăjitură sau ca desert de sine stătător, crema de vanilie este o alegere bună, gata în 30 de minute.

Pentru crema de vanilie ai nevoie de

500 ml lapte

4 gălbenuşuri

125 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 plicuri zahăr vanilat

40 g făină

Mixezi făina cu gălbenuşurile şi zahărul. Torni lapte puţin câte puţin,amestecând până se omogenizează şi nu mai sunt cocoloaşe.

Pui compoziţia pe foc şi amesteci până se desprinde de pe pereţii vasului. Dai deoparte şi adaugi esenţa de vanilie şi pliculeţele de zahăr vanilat.

Torni crema de vanilie în pahare,o laşi să se răcească la temperatura camerei,după care dai la rece.

Sursă foto:Photocuisine