Croissante cu caise

1 53450 original jpg jpeg

Vrei să prepari ceva dulce rapid? Mai jos descoperă cum poţi prepara croissante cu caise. Ai nevoie de 500 g făină, 15 g drojdie uscată,100 g zahăr, 1 linguriţă sare,300 ml lapte, 340 g unt,1 ou, caise din compot.

Cum se prepară:

1 Se amestecă făina cu sarea,zahărul,laptele călduţ,oul şi drojdia şi se frământă un aluat elastic. Se pune aluatul într-un vas presărat cu făină,se acoperă şi se lasă la dospit două ore. Se întinde untul moale pe o folie de plastic,se acoperă cu altă folie şi se trece cu sucitorul peste ea. Se împătureşte folia şi se dă la frigider o oră.

2 Se întinde o foaie din ­aluat. Aceasta trebuie să fie dublă ca lungime faţă de foaia din unt. În mijlocul ­foii se aşază foaia de unt scoasă din folie. Se aduce partea de jos a aluatului (cea fără unt) peste cea de unt,partea de sus peste cea de jos. Se presară aluatul cu făină,se răsuceşte,se întinde cu sucitorul şi se împătureşte din nou. Se repetă operaţiunea de două ori,lăsând de fiecare dată la rece 30 de minute.

3 Se întinde din aluat o foaie de ½ cm grosime şi se taie pătrate. Se aşază două jumătăţi de caise din compot pe diagonală. Se lipesc bine colţurile fără caise,se pun ­într-o tavă cu hârtie de copt şi se coc 20 de minute. Se pudrează cu zahăr.