Cum faci cele mai delicioase chifteluţe de post

Postul Paştelui îţi pune la încercare creativitatea în bucătărie, pentru a face cele mai delicioase reţete fără carne. Ce zici de nişte chifteluţe savuroase? Se prepară rapid şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Parcă sunt şi mai bune decât cele clasice!
Ingrediente pentru chifteluţe de post
- 2 cartofi
- 1 legătură pătrunjel
- praf sare
- ulei
- boia dulce
- 2 cepe
- praf piper
- 100 g ciuperci
- 2 linguri orez
- 3 linguri făină
Chec de post cu nuci, o reţetă ideală pentru Postul Paştelui
Mod de preparare chifteluţe de post
Cartofii pentru aceste chiftele de post se curată şi se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul. Ceapă tocată se căleşte puţin. Foloseşte cartofi de calitate pentru aceste chiftele de post, recomandă reţete.unica.ro.
Cartofii fierţi se scurg, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ceapă călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşînă de tocat. Se pune boia, sare şi piper.
Cum faci Mucenici munteneşti acasă. Cea mai simplă reţetă: Prepară-i fierţi, cu nucă şi scorţişoară
Din compoziţia rezultată se fac chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Aceste chiftele de post se servesc calde.