Cum faci clătitele să se topească în gură: Încearcă cea mai delicioasă combinaţie: ciocolată şi zmeură

1 reteta clatite jpg jpeg

Printre cele mai cunoscute şi gustoase reţete de desert de la noi se numără şi clătitele. Sigur îţi aminteşti, în copilărie, cum dispăreau îndată de pe farfurie. Cam aşa vor sta lucrurile şi astăzi dacă le vei prepara după această reţetă savuroasă.

Secretul clătitelor este ca acestea să iasă pufoase, să nu se lipească si, mai ales, să se topească în gură. Îţi prezentăm, mai jos, cea mai veche şi simplă reţetă, cu gust desăvârşit. După preparare, le poţi umple, la alegere, cu ciocolată şi banane.

Citeşte şi: Prăjitura Valurile Dunării

Iar dacă vrei să încerci o combinaţie de care să te îndrăgosteşti, umple clătitele cu ciocolată şi zmeură. Aroma uşor acrişoară a fructului,în combinaţie cu ciocolata, îi va desfăta simţurile culinare.

Ingrediente pentru reţeta de clătite:

  • 3 pahare de făină (450 g);
  • 20 grame de drojdie proaspătă;
  • 5 pahare de lapte (1250 ml);
  • 4 ouă;
  • 2 linguri de unt topit;
  • 1 lingură de zahăr;
  • 4 linguri de ulei;
  • 1 linguriţă de sare

Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Cum se prepară reţeta de clătite care se topesc în gură:

Secretul pentru clătite pufoase este ca după ce separi albuşurile de gălbenuşuri să ţii 10 minute albuşurile la frigider.

În tot acest timp, ia un recipient înalt în care vei pune un sfert din cantitatea de lapte, drojdia, untul topit, gălbenuşurile şi zahărul. Amestecă până când zahărul se topeşte. Pentru siguranţă, poţi folosi zahăr pudră. Foloseşte mixerul, blenderul sau telul, important e să obţii un amestec omogen.

Toarnă laptele rămas şi amestecă bine. Adaugă sarea şi încorporează uşor cantitatea de făină.

Scoate albuşurile de la frigider, bate-le spumă şi adaugă-le peste compoziţia iniţială. Aluatul tău de clătite este gata!

Foloseşte o tigaie din Teflon pentru coacere. Pune puţin ulei şi dozează o cantitate mică de compoziţie pe care să o întinzi uniform.

Poftă bună!

Sursa foto: pixabay.com