Ingrediente pentru enchiladas de pui. Reţetă tradiţională a spaniolilor

  • 1 pui întreg
  • 400 g roşii întregi decojite în sos de roşii
  • 1 ceapă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare, busuioc, oregano, chilli şi piper după gust
  • 200 g caşcaval/Gouda
  • 4-5 foi de tortilla

Mâncăruri de post care nu îngraşă

Mod de preparare Enchiladas de pui. Reţetă tradiţională a spaniolilor

Toacă usturoiul, ceapa şi ardeiul iute. Condimentează şi sotează legumele în ulei încins 3-4 minute. Adaugă roşiile din conservă, tocate înainte desigur. amestecă şi lasă pe foc mic, să se îngroaşe sosul, scrie retete.unica.ro.

Între timp, taie puiul deja rotisat în fâşii (cât vrei tu de mari, dar ţine cont că vei umple foile de tortilla cu ele).

Carne de vită cu sos de hrean

Încălzeşte cuptorul. Dă sosul de pe foc. Dă o foaie de tortilla prin sos, acoperind-o bine. Aşază fâşii de pui în ea, ruleaz-o şi pune-o în tavă. Procedează la fel cu restul foilor de tortilla rămase. Pune sosul rămas peste foile de tortilla umplute din tavă.

Dă la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Scoate tava, rade caşcavalul ales pe deasupra şi dă din nou la cuptor, 10 minute.

Poftă bună!