Cum să faci tortul de ciocolată perfect
Aceasta este reţeta pe care aştept demult să o împărtăşesc cu voi. Dacă vrei să afli cum să faci tortul de ciocolată perfect urmăreşte indicaţiile noastre. Aluatul este uşor de preparat, este dens. Textura desertului este delicată, pufoasă dar nu moale, pentru că rezistă unui strat generos de cremă.
Cât despre cremă? Este vorba de o cremă preparată în stil elveţian,prin atopirea zahărului cu albuşurile la bain-marie şi apoi fiind mixate.
Cum să faci tortul de ciocolată perfect – Ingrediente
Pentru blat
1 1/2 cană zahăr
1 1/2 cană făină
1/2 cană cacao
1 1/2 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1/2 linguyriţă sare
1 cană unt moale
4 ouă
1 cană iaurt grecesc au smântână
2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru siropul de cacao
1/2 cană zahăr
1 lingură cacao
1/2 cană apă
Pentru cremă
6 albuşuri
2 căni zahăr
2 căni unt moale
300 g ciocolată neagră,topită şi răcită puţin
2 1/2 linguri apă
2 linguri cacao
1 linguriţă esenţă de vanilie
1/4 linguriţă sare