Cum să prepari cheesecake cu Oreo - un desert delicios și răcoros
Oreo Cheesecake este genul de desert de care ți se face poftă instant atunci când îi pronunți denumirea.
Această prăjitură cu bucăți de oreo și cremă de brânză va fi punctul culminant al oricărei petreceri sau aniversări. Este un desert luxuriant, dulce, dar răcoritor, iar acele mici bucățele de bucăți de biscuiți de ciocolată adaugă o aromă divină. Cu siguranță, cheesecake-ul cu Oreo este un desert care trebuie încercat!
Înainte de a-ți prezenta o rețetă simplă și sigură de cheesecake cu Oreo este important să știi că acest desert are nevoie de minimum șase ore la frigider pentru a se întări corespunzător. Așadar, planifică prepararea sa cu cu o zi înainte, iar de decorare te vei ocupa chiar înainte de servire. Iată, deci, care sunt pașii pentru a pregăti acest desert delicios.
De ce ai nevoie pentru a prepara un cheesecake cu Oreo
După ce vei încerca rețeta de cheesecake cu Oreo, acest desert va deveni, probabil, unul dintre preferatele tale. Este aromat, cremos și plin de bucăți crocante din biscuiții Oreo. Un desert demn de orice sărbătoare!
Ingrediente necesare:
- 24 de biscuiți Oreo;
- trei linguri de unt topit;
- trei pachete de cremă de brânză;
- trei sferturi de cană de zahăr;
- o linguriță de vanilie;
- trei ouă mari.
Ustensile necesare:
- mixer stand sau mixer electric;
- linguri de măsurare;
- hârtie de copt;
- tigaie rotundă, de preferat din silicon;
- spatulă.
Mod de preparare:
- Pasul 1: Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
- Pasul 2: Așază 16 biscuiți într-o pungă de plastic resigilabilă. Aplatizează punga pentru a elimina excesul de aer, apoi sigilează punga. Zdrobește ușor fursecurile cu ajutorul unui sucitor. Dacă nu ai la îndemână unul, poți utiliza în loc un pahar din plastic, apăsând cu partea inferioară a acestuia peste pungă până ce biscuiții se sfărâmă. Să ai grijă să nu-i zdrobești de tot, pentru ca vei dori să simți gustul crunchy al biscuiților Oreo la final. Răstoarnă biscuiții zdrobiți într-un bol. Adaugă untul topit; amestecă bine. Presară amestecul pe fundul unei tăvi cu formă rotundă și apasă cu o spatulă, pentru ca întreaga compoziție să devină cât mai densă.
- Pasul 3: Amestecă crema de brânză, zahărul și vanilia într-un castron mare cu ajutorul unui mixer electric, la viteză medie, până când vei obține un amestec omogen. Adaugă ouăle, câte unul pe rând, și apoi amestecă până la omogenizare. Zdrobește și cei opt biscuiți rămași și amestecă ușor jumătate din biscuiții zdrobiți în aluatul de cremă de brânză pe care tocmai l-ai pregătit.
- Pasul 4: Răstoarnă toată compoziția peste crusta pregătită în tavă și presară deasupra restul biscuiților zdrobiți.
- Pasul 5: Bagă tava în cuptorul preîncălzit până când centrul prăjiturii se întărește, aproximativ 45 de minute. Lasă cheesecake-ul să se răcească complet înainte de a-l pune la frigider.
- Pasul 5: Pune prăjitura la frigider timp de șase ore sau las-o peste noapte și decoreaz-o înainte de servire; păstrează desertul la frigider.
Atât este de simplu! Acest Oreo Cheesecake este, practic, un desert realizat dintr-o crustă de Oreo, umplutură din cremă de brânză coaptă amestecată cu câțiva biscuiți Oreo zdrobiți. După ce se răcește, partea de sus a prăjiturii poate fi acoperită cu ganache de ciocolată albă și decorată cu frișcă și chiar mai mulți biscuiți Oreo.
Cum se prepară ganache-ul:
Ingrediente necesare:
- 120 de grame de ciocolată albă
- 120 de grame de smântână cu 25% grăsime
Pune ciocolata și smântâna într-un bol rezistent și lasă-l la microunde la putere maximă timp de un minut. Scoate bolul din cuptorul cu microunde și lasă-l să stea timp de trei-cinci minute pentru a permite ciocolatei să se topească complet. Amestecă până când obții o compoziție omogenă și lasă să ajungă la temperatura camerei.
Cu ajutorul unei spatule întinde ganache-ul deasupra cheesecake-ului și pune desertul înapoi în frigider pentru minimum 30 de minute pentru a se întări.
Cum se servește cheesecake-ul cu Oreo
Când desertul este gata de servire, scoate cheesecake-ul din frigider și îndepărtează partea laterală a tăvii. Transferă cheesecake-ul pe un platou de servire sau pe un suport de tort. Așază pe partea de sus a cheesecake-ului floricele de frișcă și decorează cu jumătăți de felii de biscuiți Oreo.
Cum depozitezi Cheesecake-ul cu Oreo rămas
Păstrează cheesecake-ul cu Oreo rămas acoperit, în frigider, pentru până la cinci zile.
Dacă vrei să congelezi acest desert, pune-l în congelator fără toppinguri până când este înghețat.
Scoate cheesecake-ul și înfășoară-l cu folie de plastic și un strat de folie de aluminiu. Păstrează-l la congelator până la trei luni.
Când ești gata să-l servești, lasă cheesecake-ul să se dezghețe în frigider peste noapte și apoi decorează.
Așadar, cheesecake-ul cu Oreo este un desert clasic și cremos care îți dă ocazia să te bucuri de aromele de vanilie și de biscuiții crocanți. Este un desert cu o textură complexă, o aromă ieșită din comun, care, însă, este foarte ușor de preparat.
Sursă foto: Shutterstock.com