Cum să prepari rapid humus cremos

Dacă, de obicei, cumperi humus, trebuie să faci măcar o dată acest preparat şi acasă! Îţi dăm reţeta în cele ce urmează! Vei descoperi un humus care se face rapid şi are un gust deosebit.

image

Ingredientele de bază pentru humus sunt pur și simplu năut, tahini, o pastă de semințe de susan măcinate, lămâie proaspătă, usturoi și ulei de măsline. Modul în care aceste ingrediente simple sunt combinate aduce un plus în textura humusului. Secretul unui humus reuşit? Năutul trebuie să fie bine fiert. Este utilă şi folosirea unui năut la conservă. Datorită conţinutului ridicat de fibre, năutul îmbunătăţeşte digestia. A fost demonstrat că, prin consumul de năut, este stimulat tranzitul intestinal şi se previne constipaţia. Aşadar, include năutul în alimentaţie, inclusiv sub formă de humus, dacă de obicei te confrunţi cu probleme digestive.

Ingrediente:

400 g năut din conservă

15 g pastă tahini

75 ml ulei de măsline

2 căței de usturoi

15 ml zeamă de lămâie

sare

boia de ardei

frunze de coriandru, opțional

Te-ar mai putea interesa: Humus cu vinete coapte

Mod de preparare

Scurgi năutul și-l speli, păstrând o mică parte din zeama din cutie. Îl pui în blender împreună cu pasta tahini, 50 ml ulei de măsline, cățeii de usturoi, zeama de lămâie și sare, după gust.

Îl pasezi până când pasta capără o consistență cremoasă. Dacă este prea consistentă, mai poți adăuga din zeama păstrată.

Vezi și: Salată de vară cu năut, perfectă pentru o zi fierbinte de vară

Îl servești împreună cu uleiul de măsline rămas și presărat cu boia de ardei și coriandru.