Cvas de stafide

1 69125 original jpg jpeg

Pentru a-ţi potoli setea, încearcă această băutură, foarte uşor de preparat.

Ai nevoie de

7  l apă

100 g stafide

1 lămâie

12 g drojdie de mere

1,5 kg zahăr

1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu

1 măr

Tai lămâia bucăţi şi o pui împreună cu stafidele şi cu zahărul într-un vas. Adaugi apa fierbinte,amesteci,şi după ce s-a răcit,pui drojdia înmuiată şi bicarbonatul. Amesteci şi acoperi cvasul peste noapte. A doua zi îl torni în sticle din sticlă,împreună cu stafidele,le închizi ermetic şi laşi câteva zile să fermenteze,într-un loc răcoros. Serveşti cvasul cu felii de mere.

30 porţii

Preparare 15’

Dificultate mică

Sfat

Dacă vrei,poţi înlocui zahărul din cvas cu miere. În loc de 400 g zahăr,pui 500 g miere. Amesteci constant în cvas pentru ca zahărul să se dizolve,iar ingredientele să se omogenizeze.