Cvas de stafide
Pentru a-ţi potoli setea, încearcă această băutură, foarte uşor de preparat.
Ai nevoie de
7 l apă
100 g stafide
1 lămâie
12 g drojdie de mere
1,5 kg zahăr
1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
1 măr
Tai lămâia bucăţi şi o pui împreună cu stafidele şi cu zahărul într-un vas. Adaugi apa fierbinte,amesteci,şi după ce s-a răcit,pui drojdia înmuiată şi bicarbonatul. Amesteci şi acoperi cvasul peste noapte. A doua zi îl torni în sticle din sticlă,împreună cu stafidele,le închizi ermetic şi laşi câteva zile să fermenteze,într-un loc răcoros. Serveşti cvasul cu felii de mere.
30 porţii
Preparare 15’
Dificultate mică
Sfat
Dacă vrei,poţi înlocui zahărul din cvas cu miere. În loc de 400 g zahăr,pui 500 g miere. Amesteci constant în cvas pentru ca zahărul să se dizolve,iar ingredientele să se omogenizeze.