De ce să consumi slănină vegană şi cum să o pregăteşti acasă, în cel mai simplu mod

1 bacon vegetarian jpg jpeg

Alimentaţia vegană creşte în popularitate, aşa că nu este de mirare că slănina vegană intră în centrul atenţiei. Cu atât de multe ingrediente pe piaţă, este mai uşor ca niciodată să înlocuieşti delicioasa slănină de porc cu o alternativă crocantă pe bază de plante.

Te gândeşti deja la un aliment crocant, cu gust de slănină, dar cu un conţinut redus de grăsimi şi de calorii? Sună ireal, dar este cât se poate de adevărat! Cu câteva ingrediente, poţi transforma un prânz de post, într-un adevărat festin culinar.

Slănina vegană sau slănina de porc, care este mai bună?

Adăugarea alimentelor pe bază de plante în dieta ta, poate aduce multe beneficii, decât carnea. De pildă, o porţie de slănină de porc (aproximativ 30 de grame) conţine 133 de calorii, 3,5 g grăsimi saturate şi 477 miligrame de sodiu. În schimb, aceeaşi porţie de slănină vegană conţine 49 de calorii, 0,5 grame de grăsimi saturate şi 234 miligrame de sodiu. Potrivit thehealthy.com, pe lângă reducerea aportului de grăsimi saturate, de sodiu şi de calorii, acest aliment conţine mai puţini nitraţi, substanţe care pot fi periculoase pentru organism.

Cum pregăteşti slănină vegană

Să faci slănină doar din plante, dar cu acelaşi gust ca al slăninei din porc poate pare ceva ireal, însă se poate! Secretul este să foloseşti condimente, precum chimen sau boia afumată, care imită perfect aromele slăninei originale. În ceea ce priveşte textura, poţi apela la nucă de cocos deshidratată, la ciupercile shiitake sau la hârtia de orez, pe care le poţi coace, iar ulterior le poţi prăji pentru o crustă crocantă. Dacă te-am convins şi eşti gata să îţi pregăteşti acasă propria reţetă de slănină vegană, iată de ce ai nevoie pentru o porţie delicioasă de paste cu slănină:

Ingrediente

- 250 g paste

-5 lg de ciuperci shiitake spălate şi feliate -1 lg sirop de arţar -2 lg sos de soia -1 lg de ulei de măsline extravirgin -2 lg boia afumată -sare şi piper după gust

Pentru sos:

-1 conopidă mică, fiartă

-1 cană de lapte de migdale neîndulcit

-1 ceapă tocată

-2 căţei de usturoi

-2 lg de drojdie inactivă

-1 lg de muştar Dijon

-sare şi piper

Mod de preparare

Sursă foto: Shutterstock



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg