De ce să consumi slănină vegană şi cum să o pregăteşti acasă, în cel mai simplu mod

1 bacon vegetarian jpg jpeg

Alimentaţia vegană creşte în popularitate, aşa că nu este de mirare că slănina vegană intră în centrul atenţiei. Cu atât de multe ingrediente pe piaţă, este mai uşor ca niciodată să înlocuieşti delicioasa slănină de porc cu o alternativă crocantă pe bază de plante.

Te gândeşti deja la un aliment crocant, cu gust de slănină, dar cu un conţinut redus de grăsimi şi de calorii? Sună ireal, dar este cât se poate de adevărat! Cu câteva ingrediente, poţi transforma un prânz de post, într-un adevărat festin culinar.

Slănina vegană sau slănina de porc, care este mai bună?

Adăugarea alimentelor pe bază de plante în dieta ta, poate aduce multe beneficii, decât carnea. De pildă, o porţie de slănină de porc (aproximativ 30 de grame) conţine 133 de calorii, 3,5 g grăsimi saturate şi 477 miligrame de sodiu. În schimb, aceeaşi porţie de slănină vegană conţine 49 de calorii, 0,5 grame de grăsimi saturate şi 234 miligrame de sodiu. Potrivit thehealthy.com, pe lângă reducerea aportului de grăsimi saturate, de sodiu şi de calorii, acest aliment conţine mai puţini nitraţi, substanţe care pot fi periculoase pentru organism.

Cum pregăteşti slănină vegană

Să faci slănină doar din plante, dar cu acelaşi gust ca al slăninei din porc poate pare ceva ireal, însă se poate! Secretul este să foloseşti condimente, precum chimen sau boia afumată, care imită perfect aromele slăninei originale. În ceea ce priveşte textura, poţi apela la nucă de cocos deshidratată, la ciupercile shiitake sau la hârtia de orez, pe care le poţi coace, iar ulterior le poţi prăji pentru o crustă crocantă. Dacă te-am convins şi eşti gata să îţi pregăteşti acasă propria reţetă de slănină vegană, iată de ce ai nevoie pentru o porţie delicioasă de paste cu slănină:

Ingrediente

- 250 g paste

-5 lg de ciuperci shiitake spălate şi feliate -1 lg sirop de arţar -2 lg sos de soia -1 lg de ulei de măsline extravirgin -2 lg boia afumată -sare şi piper după gust

Pentru sos:

-1 conopidă mică, fiartă

-1 cană de lapte de migdale neîndulcit

-1 ceapă tocată

-2 căţei de usturoi

-2 lg de drojdie inactivă

-1 lg de muştar Dijon

-sare şi piper

Mod de preparare

Sursă foto: Shutterstock



Recente

shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg
shutterstock 2370460203 jpg
cutii pentru mancare din carton snick ambalaje png
Budinca de vinete  Sursa foto shutterstock 2341870587 jpg
Dirty coffee  Sursa foto shutterstock 2156457691 jpg
ClickPentruFemei (1) (2) jpg
Rulouri cu rahat  Sursa foto shutterstock 1273105303 jpg
femeie imbracata in negru jpg
431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg
clickpentrufemei ro (15) jpg
Tocanita cu carne de por si legume  Sursa foto shutterstock 144242482 jpg
Cum sa sprijini dezvoltarea cognitiva a copilului tau jpg
Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png