Desert cu ciocolată

1 54193 original jpg jpeg

Fie că este vorba de o ocazie specială sau vrei să-i îndulceşti pe cei dragi cu ceva bun, prepară acest desert rapid, fără coacere.

Ai nevoie de

Pentru blat

200 g biscuiţi de cacao

75 g unt

Pentru cremă

300 g ciocolată de menaj

150 ml frişcă lichidă

50 g ciocolată cu lapte

50 g ciocolată neagră,pentru decor

Pasul 1

Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale,la temperatura camerei până când se omogenizează. Pui în forme,inclusiv pe margini,şi presezi blatul uşor. Dai la rece.

106e100aba935d07bb367c78b1221b98 jpg jpeg

Pasul 2

Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi,apoi o dai deoparte şi o răstorni în alt vas.

5cdc5cafb67f55fcac2a347240f21356 jpg jpeg

Pasul 3

Baţi frişca rece până când se întăreşte,apoi o mixezi cu ciocolata până se omogenizează.

17a93ceda2c61bfa3dfb4305592a98a5 jpg jpeg

Pasul 4

Pui crema de ciocolată peste blat,nivelezi şi decorezi cu fâşii de ciocolată cu lapte şi neagră. Dai desertul la rece.

99f8139c970f407d68ffc06cbc9e1184 jpg jpeg

2 porţii

Preparare 30’

Dificultate medie

Foto:Profimedia