Tort cu cremă de unt, caramel şi alune, un răsfăţ în doi, benefic pentru inimă

Un desert aspectuos, bogat, cremos, acest tort cu cremă de brânză, alune şi caramel este perfect pentru serile în doi. Oferă-i celui drag un preparat dulce, pregătit chiar de tine!

image

Îţi arătăm cum să prepari un tort cu cremă de brânză, caramel şi alune care te va suprinde prin cremozitate şi fineţe. Nu te lăsa impresionată de numărul de paşi! Vei descoperi că nu este un desert cu grad mare de dificultate. Caramelul îi va da o savoare aparte şi va face din acest preparat dulce un răsfăţ la finalul unei mese în doi. Combinaţia de cremă de brânză, caramel şi alune presupune alăturarea de texturi diferite, cremos şi crocant, cu adevărat surprinzătoare.

Ştiai că alunele reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi şi minerale, care reduc riscul de infarct miocardic şi alte probleme ale inimii? Aşadar, prepară mai des deserturi cu alune! Conţin şi triptofan, care combate depresia, grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, plus acid oleic care scade nivelul de colesterol rău (LDL) în timp ce creşte pe acela de colesterol bun (HDL). Astfel, consumul frecvent de alune în cantităţi moderate previne depunerea de grăsimi pe peretele arterelor şi normalizează nivelul de colesterol total.

Ingrediente

7 ouă

140 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

100 g nuci măcinate

2 linguri cacao

70 g făină

Pentru cremă:

700 g smântână pentru frişcă

130 g zahăr pudră

250 g cremă de brânză

½ linguriţă esenţă de vanilie

Pentru caramel:

200 g zahăr alb

100 g unt

50 g alune nesărate

Pentru sirop:

100 g zahăr

200 ml apă

50 ml rom

1 plic zahăr vanilat

coajă de lămâie bio

Vezi şi: Desert fără coacere. Tort de biscuiţi cu alune şi ciocolată

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare, adăugând între timp zahărul şi zeama de lămâie. Încorporezi gălbenuşurile, făina, cacaua şi nucile. Treci compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. După circa 40 de minute, laşi blatul la răcorit, apoi în răstorni pe un platou. În feliezi în trei numai după răcirea completă.

Pentru însiropare, fierbi apa cu zahărul şi coaja de lămâie. Dai deoparte, adaugi zahărul vanilat şi romul, apoi omogenizezi.

Te-ar mai putea interesa: Tort de clătite cu cremă de brânză şi ciocolată

Pentru cremă, mixezi smântâna, apoi o amesteci cu o treime din zahăr. Separat, mixezi crema de brânză cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie. Încorporezi smântâna bătută.

Pentru caramel, topești zahărul şi, când caramelul este auriu, lichid, adaugi untul şi amesteci energic. Dai focul la mic și fierbi caramelul, amestecând constant, până când compoziţia devine fină și lucioasă. Laşi caramelul la răcit, apoi montezi tortul.

Aşezi pe platou o foaie de blat pe care o însiropezi şi o acoperi cu un sfert din cantitatea de cremă, apoi, cu ajutorul unui poş, întinzi o treime din caramel. Procedezi asemănător cu a doua felie de blat. Pui a treia felie de blat, o însiropezi şi îmbraci tortul cu crema rămasă. Ornezi după imaginaţie, inclusiv cu caramelul rămas şi cu alune.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg