Desert delicios: Gutui-caramel
Prepară un desert delicios de sezon. Când cumperi gutui, alege-le doar pe cele cu coaja galbenă, fără nicio pată. Fructele le poţi păstra şi câteva luni dacă le înveleşti în hârtie şi le aşezi într-un loc răcoros, având grijă să nu se atingă între ele.
Ingrediente de care ai nevoie:
3 gutui
150 ml vin roşu,dulce
100 g zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
½ baton de scorţişoară,opţional
Cum se prepară
Speli gutuile,le cureţi de coajă,le tai jumătăţi,apoi le cureţi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le aşezi într-un vas. Torni vinul şi le laşi la macerat. Într-o tigaie pui zahărul la topit,păstrezi puţin pentru a presăra peste gutui înainte să le dai la cuptor. Când acesta a început să devină arămiu,treci prin el gutuile.
Le ţii în sos cam 2 minute pe fiecare,le scoţi şi le aşezi într-un vas de copt. Torni vinul în care au stat gutuile şi presari scorţişoară. Pui,dacă vrei,batonul de scorţişoară şi dai la copt,pentru 30 de minute. Încerci una dintre gutui cu furculiţa,şi dacă este moale şi s-a format sirop în vas,gutuile sunt gata. Le serveşti după ce s-au răcit.