Desert de toamnă. Tort de merişoare cu mere
Merele sunt delicioase în această perioadă de început timid de toamnă. Îţi propunerm o reţetă dulce de tort cu mere şi merişoare cu care să-ţi răsfeţi familia şi prietenii!
Un măr pe zi ţine doctorul departe şi te ajută să previi afecţiuni cardiovasculare, scade colesterolul, îmbunătăţeşte digestia. Datorită aportului mare de fibre, merele au calitatea de a crea senzaţie de saţietate, care este un factor important în procesul de slăbire. Include-le mai des în meniul zilnic, inclusiv sub forma unui tort pentru a profita de efectele lor benefice!
Nu uita să adaugi şi merişoare! Datorită conţinutului de antioxidanţi, dar şi multitudinii de vitamine şi minerale, merişoarele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe, care susţin tratarea multor afecţiuni. O sută de grame de merişoare conferă un plus de magneziu, vitamina C, fibre şi doar 46 de calorii, ceea ce le face şi prietenoase cu silueta. Cunoscute şi ca afine roşii, aceste fructe cu gust acrişor fac adevărate minuni în curele de slăbire şi datorită acizilor organici, care ajută organismul la arderea grăsimilor.
Ingrediente pentru zece porţii
3-4 mere
300 g zahăr pudră
300 g făină
coaja de la 1 lămâie bio
8 albuşuri
1-2 linguri lapte
¼ linguriţă scorţişoară
185 g unt
200 g merişoare
1-2 linguri zahăr tos
zahăr pudră, pentru decor
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu dulceaţă de afine şi de merişoare
Mod de preparare
Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă rotundă. Cerni zahărul pudră şi făina, adaugi coaja de lămâie. Baţi albuşurile şi încorporezi uşor în acestea compoziţia de făină, apoi untul topit, scorţişoara şi laptele. Torni jumătate din aluat în tavă, presari merişoare, păstrând o parte pentru decor, apoi restul de compoziţie.
Vezi şi: Flori de foitaj cu mere. Sunt gata în numai 30 de minute!
Feliezi merele, fără a le curăţa de coajă, formezi inimioare în centrul feliilor cu ajutorul unei forme mici sau cu cuţitul. Aşezi feliile în tavă, urmând să pui câteva merişoare în fiecare inimă formată în feliile de mere.
La final, presari zahărul tos şi dai tava la cuptor, circa o oră sau până se rumeneşte bine. Laşi la răcit în tavă, înainte de porţionare. Ornezi cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock